Dzisiaj kolejny krótki przepis na zdrowe śniadanie bogate w witaminy dobre dla skóry i włosów. Nazywam swoje śniadanie otrębianką, ponieważ głównym składnikiem są otręby:)
Oprócz otrębów użyłam borówki, migdały, jagody goji i żurawinę suszoną. Pamiętajcie aby suszone owoce kupować takie, które nie zostały zakonserwowane dwutlenkiem siarki. Wszystko zalałam mlekiem migdałowym, o którym pisałam tutaj.
Pozdrowienia:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Takie śniadanie to ja lubię :-)
OdpowiedzUsuńale pycha!:)
OdpowiedzUsuńJedynie nie wiem jakby mi smakowały otręby, bo póki co nie miałam z nimi do czynienia, ale muszę spróbować. :)
OdpowiedzUsuńmniam..te borówki:)
OdpowiedzUsuńzostałaś nominowana
OdpowiedzUsuńpo szczegóły zapraszam do siebie
http://gosiamysz.blogspot.com/
obserwuję fajny blog zapraszam
ale pyszności, ja w tym roku będę mieć własne jagody goji :)
OdpowiedzUsuńMniam... ja chce to zjeść! :)
OdpowiedzUsuńpychota, z tym dwutlenkiem trafna uwaga..dziękuję :)
OdpowiedzUsuńA mleko migdałowe można zastąpić kokosowym? Szukam nowym pomysłów na moją owsiankę bezmleczną i mnie to mleczko zainspirowało :)
OdpowiedzUsuńmmm-pyszności!
OdpowiedzUsuńA Batiste otrzymałam do testów, ale z tego co wiem dostępne są teraz w Drogeriach Hebe :)
Na śniadanie u mnie obowiązkowo owsianka z jogurtem greckie, bananem i orzechami włoskimi :) Muszę się w końcu zaopatrzyć w te jagody, bo słyszałam już wiele dobrego o nich :)
OdpowiedzUsuńAnomalia
Super śniadanie, uwielbiam takie zdrowe dania! Jagód goji jeszcze nigdy nie próbowałam, ale coś czuję, że już niedługo się na nie skuszę :)
OdpowiedzUsuńPS. Zmieniłam adres bloga, zapraszam teraz na http://loveisinthehairrr.blogspot.com/
ale pychotka, ja tego lata zajadałam się jagodami z naszych lasów, teraz będę musiała przerzucić się na jagody goi i borówki. mam trochę jagód zamrożonych na zimę będą dobre przy przeziębieniu.
OdpowiedzUsuń